Elektrisch rijden

Gaat u elektrisch rijden? Wij kunnen u helpen met laadpunt, laadpas, snelladen en andere diensten. Welke oplossingen passen bij uw elektrische auto, behoeftes en mogelijkheden? Voor welke subsidies komt u in aanmerking? We hebben een uitgebreide FAQ pagina, en bij onze EV Helpdesk kunt u 24 uur per dag / 7 dagen per week terecht met alle vragen die u heeft.

FAQ en EV Helpdesk

elektrische auto helpdeskSommige dingen blijven gewoon bij het oude, maar daarnaast loopt u ook tegen nieuwe zaken aan: uw laadpas is kwijt, de laadkabel hapert, u heeft een storing in uw laadpunt, et cetera. The New Motion helpt u weer op weg! Heeft u onze FAQs al eens bekeken? Wanneer u stil komt te staan door pech, dan regelen wij hulp. U mag ons altijd bellen. We zorgen ervoor dat we 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar staan om uw vragen te beantwoorden. Ons care team hoort het graag wanneer u interesse heeft in een abonnement op deze helpdesk of wanneer je meer wilt weten over wat deze service jou te bieden heeft.

Komt u in aanmerking voor subsidie?

elektrische auto subsidieAfhankelijk van waar u woont en werkt, zult u wellicht in aanmerking komen voor subsidie of kunt u gebruik maken van fiscale stimuleringsmaatregelen. Zijn er subsidies waarvoor u in aanmerking komt? We vragen deze subsidies graag voor u aan en zorgen ervoor – wanneer nodig – dat ze worden doorberekend in het leasebedrag.


Ik wil graag een publiek laadpunt in de openbare ruimte

Tot oktober 2012 kon iedereen een publiek laadpunt aanvragen. U kunt nu alleen in de volgende gemeentes nog een aanvraag indienen voor een publiek laadpunt:

Stad
aanvragen publiek laadpunt
AmsterdamBij Essent of bij Nuon
Den Haagwww.denhaag.nl
Rotterdam www.movements.nl
Utrecht www.ikwileenlaadpaal.nl/
Arnhem www.openbaarladen.nl/

In andere gemeentes is het op dit moment helaas niet meer mogelijk om een aanvraag in te dienen voor een publiek oplaadpunt.

Essent oplaadpaal AmsterdamLet op! De afstand tussen de door u gewenste plek voor het oplaadpunt en de plek waar het punt ook echt komt, kan per gemeente erg verschillen. Ook de duur van het aanvraagtraject verschilt per gemeente. Bij de Gemeente Amsterdam is het goed om te weten dat voor het aanvragen van een openbaar punt in Amsterdam u hier werkzaam of woonachtig moet zijn. Bent u zich er verder van bewust dat het oplaadpunt niet exclusief van u zal zijn. Iedereen met een elektrische auto mag er gebruik van maken. Het aantal oplaadpunten groeit gelukkig snel, dus grote kans dat als er een bezet is, een andere in de buurt nog vrij is.

Laden in de semi-publieke ruimte

Aangezien parkeerruimte in de openbare ruimte schaars is heeft The New Motion het initiatief genomen om het netwerk van laadpunten uit te breiden met laadpunten op semi-publieke locaties. Het gaat hier om laadpunten bij bijvoorbeeld kantoren, in parkeergarages, bij winkels en bij horecagelegeheden.

The New Motion werkt hiervoor samen met verschilende parkeergarages.

Q-Park en The New Motion werken samenOp 25 april 2012 werd de eerste lolo smart geinstalleerd in de Q-Park garage Lutherse Burgwal in Den Haag. Inmiddels is ons laadpunt al in meer dan 35 Q-Park garages te vinden.
Lees waar u kunt laden in Q-Park garages »

P1 Parking en The New Motion werken samenOok in parkeergarages van P1 Parking vind u de lolo smart.
Overzicht van de P1 Parkings met een lolo smart »

Interparking logoParkeren bij Interparking? Bij deze parkeergarages kunt u nu ook opladen aan een lolo smart. We zullen u op deze pagina op de hoogte houden van toekomstige laadpunten in Interparking garages.

En het stopcontact dan?

Schuko stopcontact 230vNatuurlijk kan je een elektrische auto ook aan ieder stopcontact opladen. Dit is echter vooral bedoeld voor noodsituaties, als het echt niet anders kan. Laden aan een normaal stopcontact gaat namelijk langzamer dan laden via een laadpunt. Bovendien is het minder veilig!

Mocht u ervoor kiezen tóch regelmatig aan een normaal stopcontact te willen laden, dan raden we u aan om in ieder geval de situatie te laten checken door een installateur. Een elektrische auto gebruikt namelijk nogal wat stroom, en de bedrading naar het stopcontact toe moet hier wel tegen kunnen. Ook hiervoor kunt u contact opnemen met het care@thenewmotion.com