Je beste vriend…

The New Motion en de politie van Amsterdam hebben na een reeks prettige gesprekken besloten de handen in elkaar te slaan waar het gaat om bonnen scheuren en auto’s wegslepen.

De hechte vriendschap (waarbij zelfs een Facebook mention wordt overwogen) is ontstaan nadat The New Motion de afgelopen weken veelvuldig contact had met de politie van Amsterdam.

Hoe het begon

Afgelopen woensdag heeft onze Ritsaart een bekeuring gekregen van de politie Amsterdam voor het onterecht parkeren van zijn auto. Nogal onverwachts aangezien de Toyota Prius Plug In – ingeplugd – op een parkeerplaats voor elektrische auto’s geparkeerd stond.

De dag nadat Ritsaart de boete ontving, nog voordat hij kans had gehad contact op te nemen over de boete, werd hij gebeld door de politieagent die de bon had uitgeschreven. De man in kwestie had met een aantal leasemaatschappijen en met de Gemeente Amsterdam gebeld, om uit te zoeken of de desbetreffende auto wel elektrisch is en om na te vragen hoe het nu precies zit met EV’s en parkeerplekken. Uiteraard realiseerde hij zich na dit aanvullende onderzoek dat hij een onterechte bekeuring had uitgedeeld. Of hij langs mocht komen om zijn excuses aan te bieden? Maar natuurlijk.

Het gesprek

Tijdens zijn bezoek aan De Groene Bocht licht de agent de volgende dag toe dat hij de Prius niet herkende als een elektrische auto. “Tja, ik dacht dat je een gat in je bumper had gezaagd en een snoer uit je auto had gehangen voor een mooie parkeerplek”. Onder het genot van een kop koffe werd het incident niet alleen besproken, maar werd ook excuses gemaakt en vriendschap gesloten. Eind goed, al goed.

Eindoordeel

Natuurlijk vonden wij dit bij The New Motion een goed verhaal wat doorverteld moet worden. Het is mooi te merken dat het zo hard gaat met de ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden dat het zelfs voor de politie van Amsterdam lastig is om op de hoogte te blijven. Toch zit er ook een keerzijde aan dit verhaal. Wij merken steeds vaker dat benzineauto’s geparkeerd staan op laadplekken voor elektrische auto’s. Ondanks dat dit voor de eigenaars van de benzine auto’s erg vervelend is besluiten we wel steeds vaker om de verkeerd geparkeerde auto’s weg te laten slepen. Het is immers van belang dat elektrische auto’s ook daadwerkelijk gebruik kunnen maken van de laadpunten in de stad.

3 reacties

  1. Natuurlijk moeten auto’s die geparkeerd staan op een oplaadplek worden weggesleept. Ook elektrische auto’s die denken dat ze daar eindeloos mogen parkeren. Het heet niet voor niets een OPLAADPLEK. Ik heb het bijv. Meegemaakt dat n.b. een bedrijfsauto van Essent een week lang GEPARKEERD stond op een oplaadplek en daarmee het opladen voor andere gebruikers dus onmogelijk maakt. Mensen zouden zelf de commen sense moeten hebben om dat soort praktijken na te laten. Maar helaas zit niet iedereen zo in elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>