Elektrisch rijden

Gaat u elektrisch rijden? Wij kunnen u helpen met laadpunt, laadpas, snelladen en andere diensten.
Welke oplossingen passen bij uw elektrische auto, behoeftes en mogelijkheden? Voor welke subsidies komt u in aanmerking? We hebben een uitgebreide FAQ pagina, en bij onze EV Helpdesk kunt u 24 uur per dag / 7 dagen per week terecht met alle vragen die u heeft.

Elektrische auto kopen

Vind het beste laadpunt voor uw auto

In enkele stappen het beste advies en een aanbod op maat voor uw auto.

direct laadvies voor uw auto

Elektrische auto leasen

Alle informatie voor u op een rij

Wij werken samen met alle grote Nederlandse leasemaatschappijen.

meer voor elektrische leaserijders

FAQ en EV Helpdesk

Sommige dingen blijven gewoon bij het oude, maar daarnaast loopt u ook tegen nieuwe zaken aan: uw laadpas is kwijt, de laadkabel hapert, u heeft een storing in uw laadpunt, et cetera. The New Motion helpt u weer op weg! Heeft u onze FAQs al eens bekeken? Wanneer u stil komt te staan door pech, dan regelen wij hulp. U mag ons altijd bellen. We zorgen ervoor dat we 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar staan om uw vragen te beantwoorden. Ons care team hoort het graag wanneer u interesse heeft in een abonnement op deze helpdesk of wanneer je meer wilt weten over wat deze service jou te bieden heeft.
elektrisch_rijden_klantenservice


Komt u in aanmerking voor subsidie?

subsidie_elektrisch_rijden
Afhankelijk van waar u woont en werkt, zult u wellicht in aanmerking komen voor subsidie of kunt u gebruik maken van fiscale stimuleringsmaatregelen. Zijn er subsidies waarvoor u in aanmerking komt? Neem contact met ons op.

We adviseren u graag. Bel naar 088 0109500.


Ik wil graag een publiek laadpunt in de openbare ruimte

Tot oktober 2012 kon iedereen een publiek laadpunt aanvragen. U kunt nu alleen in de volgende gemeentes nog een aanvraag indienen voor een publiek laadpunt:

Stad
aanvragen publiek laadpunt
AmsterdamBij Essent of bij Nuon
Den Haagwww.denhaag.nl
Rotterdamwww.movements.nl
Utrecht www.ikwileenlaadpaal.nl/
Arnhem www.openbaarladen.nl/

In andere gemeentes is het op dit moment helaas niet meer mogelijk om een aanvraag in te dienen voor een publiek oplaadpunt.

Let op! Essent oplaadpaal Amsterdam
De afstand tussen de door u gewenste plek voor het oplaadpunt en de plek waar het punt ook echt komt, kan per gemeente erg verschillen. Ook de duur van het aanvraagtraject verschilt per gemeente. Bij de Gemeente Amsterdam is het goed om te weten dat voor het aanvragen van een openbaar punt in Amsterdam u hier werkzaam of woonachtig moet zijn. Bent u zich er verder van bewust dat het oplaadpunt niet exclusief van u zal zijn. Iedereen met een elektrische auto mag er gebruik van maken. Het aantal oplaadpunten groeit gelukkig snel, dus grote kans dat als er een bezet is, een andere in de buurt nog vrij is.


Laden in de semi-publieke ruimte

Aangezien parkeerruimte in de openbare ruimte schaars is heeft The New Motion het initiatief genomen om het netwerk van laadpunten uit te breiden met laadpunten op semi-publieke locaties. Het gaat hier om laadpunten bij bijvoorbeeld kantoren, in parkeergarages, bij winkels en bij horecagelegeheden.

The New Motion werkt hiervoor samen met verschilende parkeergarages.

Qpark_logo
P1-logo-h45
interparking-logo
Op 25 april 2012 werd de eerste lolo geinstalleerd in de Q-Park garage Lutherse Burgwal in Den Haag. Inmiddels is ons laadpunt al in meer dan 35 Q-Park garages te vinden. Meer over laden in Q-Park garages »
Ook in parkeergarages van P1 Parking vind u de lolo.

Overzicht van de P1 Parkings met een lolo »

Parkeren bij Interparking? Bij deze parkeergarages kunt u nu ook opladen aan een lolo. We zullen u op deze pagina op de hoogte houden van toekomstige laadpunten in Interparking garages.


Op hoeveel vermogen kan ik thuis laden?

Op hoeveel vermogen u kunt laden hangt af van de batterij van uw auto en van uw stroomaansluiting. Een normaal stopcontact levert maximaal 10A stroom. Een laadpunt laadt op hoger vermogen. The New Motion biedt slimme laadpunten aan van 3,7kW, 11kW en 22kW. Voor thuis raden wij aan om een 3,7kW laadpunt te gebruiken. De gewone huisaansluiting hoeft dan meestal niet verzwaard te worden. Het laadpunt wordt wel op een aparte groep aangesloten zodat u veilig uw huishoudelijke apparaten kunt gebruiken terwijl u uw auto aan het laden bent.
Heeft u een elektrische auto die op hoger vermogen kan laden (bijvoorbeeld een Tesla Model S), is het mogelijk om een 11kW of 22kW laadpunt aan te schaffen. Houdt u er wel rekening mee dat uw stroomaansluiting verzwaard moet worden. Lees hier meer over het verzwaren van uw stroomaansluiting.

Hoe werkt opladen?

Uw auto opladen is heel makkelijk. Bekijk het video.


Eigen laadpunt of stopcontact

Een eigen laadpunt aan huis zorgt ervoor dat u uw auto snel en veilig op kunt laden op de momenten dat u de auto niet nodig heeft. Zeker als u overdag de auto vaker pakt, is een eigen slim laadpunt een goed idee.

2 lolo's op een rij_500x150px

Waarom?

  • Snelheid: de accu laadt aan een laadpunt sneller op vergeleken met een gewoon stopcontact (zie voorbeelden hieronder)
  • Veiligheid: het laadpunt wordt altijd op een aparte groep aangesloten. Het laadpunt is water- en vuilbestendig, belangrijk als de aansluiting buiten is.
  • Zekeren kabel: de kabel wordt gezekerd in het laadpunt en kan dus niet worden gestolen tijdens het laden.

Extra voordelen voor de zakelijke rijder

De slimme laadpunten van The New Motion zijn in combinatie met het Plus abonnement ideaal voor zakelijke rijders:

  • Met deze dienst kunt u online inzicht krijgen in wat er precies verbruikt is en de kosten hiervan automatisch verrekenen met de zaak of leasemaatschappij.
  • Het laadpunt en de installatie zijn fiscaal aftrekbaar voor ondernemers (MIA/Vamil- en KIA)

Wat is de beste laadoplossing voor u?

Met ons laadpunt lolo kunt u uw auto op optimaal vermogen laden (3,7 tot 22 kW). lolo is een slim laadpunt en online te verbinden met onze userportal. In combinatie met het Plus abonnement heeft dat veel voordelen.

Wij hebben alles wat u nodig heeft om zorgeloos elektrische kilometers te rijden.

alles over laadpunten en laaddiensten


Hoelang duurt laden?

We hebben het op een rijtje gezet aan de hand van een voorbeeld voor de Mitsubishi Outlander PHEV. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld ook voor een Volvo V60.

Mitsubishi Outlander PHEV opladen
Laadtijd 0 - 100%
Bereik toename
The New Motion Laadpunt (16A)3 uur en 15 minuten16km / uur
Stopcontact (max 10A)Minimaal 4 uur en 30 minuten11km / uur (max)
Snellader ( DC CHAdeMO)*10 - 20 minuten150km / uur
*Met een Volvo V60 PHEV is snelladen niet mogelijk.